کسب و کارها

بهترین غذا دریایی برای نهار (15 طرز تهیه غذا در آموزش آشپزی رضیم)

بهترین غذا دریایی برای نهار 

لیست کامل غذاهای دریایی در سایت آشپزی rezim

ماهی همراه با سبزیجات ترکیه ای

ماهی قزل آلا

ماهی شکم پر

ماهی سرخ شده

ماهی زعفرانی

ماهی دودی

ماهی در فر

ماهي كريسپي رژيمي

ماهي سفید شكم پر

ماهي زغالي

ماهي دودي با كته

قليه ميگو

فیش اند چیبس

رول ماهی شکم پر

دو پیازه میگو

طرز تهیه ماهی شکم پر

مواد لازم:

ماهي قزل آلا ١ عدد

پياز

سير

ليموي تازه

روغن زيتون

گردو

رب انار

گشنيز

زعفران،نمك ،فلفل و زردچوبه طرز تهيه:

(من اينجا از ماهي قزل آلاي گوشت نارنجي استفاده كردم شما ميتونين از هر ماهي كه دوست داشتين استفاده كنين،

ماهي رو از شب قبل تو مخلوط پياز،سير،نمك،فلفل،آبليموي تازه و روغن زيتون بخوابانيد(مخصوصا داخل ماهي خوب مزه دار بشه)

حالاااا ميريم واسه موادي كه ميخوايم بزاريم تو شكم ماهي،پیاز را در تابه‌ تفت دهيد،همراه با زردچوبه،پس از نرم شدن پیازها، سیر خردشده و گردوی کوبیده و پس از کمی تفت دادن، رب انار را اضافه کنید، حالا گشنیز خرد شده را هم اضافه و این مخلوط را از روی حرارت بردارید و بهش زعفران اضافه كنيد(اندازه ها تقريبي)

* ماهی را از یخچال بیرون بیاورید و داخل شکم آن را با مایه پر کنید…. دور تادور ماهي رو فويل آلومينيومي بكشين،(من زير ماهيم از حلقه هاي هويج كدو سبز و كرفس و دو تا برگ بو استفاده كردم )و فويل را ببنديد و با چاقو چند تا برش بدين رو فويل و بفرستينش توي فري كه از قبل گرم كردين،حدودا يك ساعت با حرارت ١٥٠،بعد كه كاملا پخت فويل را از دور ماهي بردارين و به مدت يك رب بزارين تا روي ماهي برشته بشه(اينطوري پوستش خيلي راحتر جدا ميشه )ماهي كه حاضر شد با سبزي پلو قالبي و سير ترشي و پرورده نوش جان كرديم،جاتون خالي

دراين نوع پخت و مواد اصلا ماهي بو نميده

.نكته?براي خوشمزه تر شدن ماهي حتما مواد داخل شكم (مخلوط گردو و سبزي و…)را تفت بدين.

نكته ?اگه از ادويه كاري استفاده كنين ماهي به سبك جنوبي و اگر از زعفران و زردچوبه استفاده كنين ماهي سبك شمالي ميگيره.

نكته?بهترين نوشيدني در كنار ماهي شربت با طبع گرم است،(من از مخلوط خاكشير و تخم شربتي و زعفران،شكر و ليموي تازه براي شربت استفاده كردم)

نكته?حتما زير ماهي سبزيجات استفاده كنين تا ماهي به كاغذ نچسبه.

طرز تهیه ماهی قزل آلا

آرد سفید داریم به اندازه دو سه تا قاشق برای یه دونه ماهی من می­خوام استفاده بکنم. پاپریکا پادر داریم، آویشن داریم، زردچوبه داریم، پودر کاری داریم، سیر داریم، ماست داریم، از هر ماستی که خواستید استفاده بکنید، حالا اگه گریک استایل بود می­تونید گریک استایل بگیرید ماست ایرانی بگیرید یا اگه ایران فیلمارو نگاه می­کنیدکه بهترین ماستا رو خودمون داریم. فلفل سیاه داریم، یه دونه لیموی تازه  داریم اگه دوست داشتید از آب لیمو استفاده بکنید. یه دونه پیاز داریم، من سیر له شده دارم که از قبل گرفتم و خب این سیرا خیلی مقرون به صرفه تره و یه عطر خیلی خاصی داره. سیرای استرالیا بعضیاشون خیلی خوش عطر و طعمه ولی خیلیاشونم که اصلا انگار هیچی به غذا اضافه نکردیم. خب می­ریم سراغ مواد اولیه­ش.

من مواد اولیه­ش رو بهتون بگم که خیلی ساده­ست. اولین چیزی که داریم برای یه دونه ماهی درسته من سعی می­کنم که از دو تا قاشق ماست استفاده کنم. ماهی من نسبتا بزرگه دو تا قاشق ماست نیاز دارم. می­رم سراغ پودر کاریمون. ببینید این رنگ پودر کاری رو ببینید. البته ما کاری مخصوص ماهی هم داریم اما این غذا که دارم بهتون آموزش می­دم با پودر خود کاری استفاده می­شه و مه یعنی خیلی بهتر و خوش طعم­تر می­شه. اینم پودر کاریمون من بهش اضافه کردم. بعد برای یه ماهی، البته این مواد مرینیت خیلی زیاده می­تونید که برای ماهی بیشترم استفاده بکنید اما من یه جوری باید بهتون می­گفتم که خب برای هر اندازه­ای می­خواستید جوابگو می­شد. پس شد ماست و یه قاشق پودر کاری. حالا من چون سیر له شده دارم، سیر له شده به اندازه یک قاشق پر از سیر له شدم بر می­دارم و اینجا فلفل سیاه دارم، فلفل سیاهمو خودم سابیدم فلفل سیاه هم درشت سعی کنید بزنید. تقریبا به اندازه یک سوم قاشق چایی خوری.

خب، میایم فقط اینجا ما پاپریکا پادر رو به این اد می­کنیم. اینم از پاپریکا پادر به این اضافه می­شه. خب حالا بریم سراغ آب لیمو. اینم از آب لیمو، یه دونه اگه لیمو ما داشته باشیم فکر می­کنم براش کفایت کنه. حالا اگه خواستید از، این ترشیش حتما باید توش باشه اگه خواستید از آب لیمو استفاده کنید سه الی چهار تا قاشق غذا خوری بهش آب لیمو بزنید. نمکم تو مرحله اول ما هم برای آردش نمک اضافه می­کنیم هم برای مواد مرینیتش. اینم از نمک. خب حالا تنها چیزی که دوباره اینجا بهش اضافه می­شه این پیازه. پیازم حدالمقدور تا جایی که می­تونید ریزش بکنید و به موادمون اضافه بکنید. من شاید ده یازده بار این ماهی رو درست کردم و واقعا لذت بخشه و مطمئنم که شما هم خوشتون میاد. قدیما توی ایران می­گفتن که ماست و ماهی رو نباید با هم بخوری لک میاره. اتفاقا منم اون کسی که اینو یاد گرفتم و و بهم آموزش داد بهش گفتم اینجوری، ولی گفت سی ساله که ما داریم استفاده می­کنیم و هیچ اتفاقیم نیوفتاده.

برای منم در حد شنیدن بوده ولی چیزی تا به حال ندیدم. خب، ببینید مواد مرینیتمون بیشتر از یه ماهی شده. حالا شما اگه دوست داشته باشید اگه برای خونه بخواید استفاده بکنید اصلا نیازی ندارید که این ماهیا رو جدا بکنید چون نمی­خواید دیزاینش بکنید می­تونید که ماهیا رو درسته بذارید ولی  داخل شکم بیرون و همه جاش رو باید مرینیت کنید. حالا مدت زمانی که مرینیت این نفوذ می­کنه داخل ماهی حتما توجه داشته باشید که تقریبا دو ساعت باید داخل این مواد بمونه. فقط من نمکش رو امتحان می­کنم یه مقدار باید خوش نمک باشه که نمک نفوذ بکنه به داخل ماهی. خب یه مقداری از اینو من یه مقداری سرم شلوغ شد، اینو میارم یه مقداری از موادمونو اول  داخل ظرف می­ذارم و که، بعضیا پوست ماهیو وقتی که سرخ می­شه می­خورن و خیلیام نمی­خورن اما برای اینکه هر دو طرفش طعم داشته باشه ما زیر ظرفمونم آغشته به مواد می­کنیم. اینم از این، حالا من موقع سرخ کردنش، سرخ کردنشم بهتون نشون می­دم و خیلی راحت. البته بعد اینکه از این مواد در اومد ما اینا رو با آویشن و زردچوبه و نمک و آرد آغشته می­کنیم و سرخش می­کنیم و سعی می­کنیم تا جایی که بشه با دست مواد مرینیتمونو از روش برداریم.

ولی قدرت نفوذ این کاری داخل ماهی خیلی زیاده و خیلی سریع بهش طعم می­ده و طعم خیلی خوبی هم هست که با ذائقه ماها جور در میاد. خب، کاملا باید مطمئن بشین که همه قسمتاش آغشته از این موادی که درست کردیم شده. خب، حالا من مدت دو ساعت بهش زمان می­دم. یه پلاستیک رپ روش می­کشم و داخل یخچال نگهش می­دارم بعد دو ساعت داخل آرد می­خوابونم و بهتون نشون می­دم سرخ کردنو. تقریبا یه دو ساعتیه که ماهیای من داخل مواد مونده و سلفون کشیده بودم داخل یخچال بود درش آوردم. 

دیدن ویدئو طرز تهیه ماهی قزل آلا در سایت رضیم.

طرز تهیه ماهی زعفرانی

خب حالا توی دو مرحله می­خوام بهتون یاد بدم که چیکار بکنید این ماهی به نحو احسنت بپزه و خوشمزه شه. یه روش ایرونیه اما پودر روکشی که می­خوام بهتون یاد بدم یه پودر کاملا حرفه­ایه و می­تونید درست بکنید بسته بندی­های کوچیکش خیلی گرونه این پودری که به ماهی می­زنن اما من به راحتی بهتون آموزش می­دم که چجوری درست بکنید. بریم سراغ مواد اولیه، پیاز سرخ شده داریم که اینو قراره پودرش بکنیم این پیاز سرخ شده از این پیازهای بسته بندیه که می­فروشن.، اینم ادویه سِیجه تو ایران بهش مریم گلی می­گن از هر کدوم اینا به اندازه یک قاشق چایی خوری، پودر سیره، آویشنه، پودر لیمو عمانیه، فلفل سیاهه، نعنا و نمک. همه اینا دقیقا به یک اندازه­ان و اندازشون یک قاشق چایی خوریه. این از این. زعفران به اندازه لازم، آبلیمو به اندازه لازم و سیر. البته یه ته استکان باشه کافیه.

حالا تو این مرحله کاری که من می­کنم اولین کار اون سس مخصوصش رو من درست می­کنم براتون. آبلیمومو اضافه می­کنم روی زعفرانم و تو همین مرحله این یه حبه سیری هم که داشتم به این شکل داخل موادم اضافه می­کنم. این می­شه چاشنی ماهی زعفرانی. خیلی خوشمزه­ست و خیلی هم پر طرفداره. کمی تکونش می­دم و می­ذارم این به مدت نیم ساعت می­مونه. میایم سراغ ماهیمون. این ماهی اونقدر خوشمزه­ست نیاز نیستش که زیاد دستکاریش بکنیم فقط تنها کاری که می­کنیم یه مقداری آب لیمو به تمام قسمت­هاش اضافه می­کنیم و کمی هم فلفل سیاه. زمان مرینیت کردنش زمان کمیه، آبلیمو رو کاملا به خودش می­کشه اینو تقریبا به اندازه یک ساعت می­ذاریم کنار می­مونه و می­ریم سراغ درست کردن روکش. خب حالا مواد خشکمونو همه رو با هم دیگه می­ریزیم و می­ریم برای ساییدنش. حالا ممکنه براتون سوال پیش بیاد که به چه اندازه­ای می­سابیم، به اندازه­ای که قشنگ همه­شون تبدیل به پودر بشه و یه دست بشه.

اینا رو می­سابم و ساییده شدش رو بهتون نشون می­دم. ماهی باراماندی یا ماهی سیبس خیلی پر طرفداره و خیلی دوست داشتنیه به خاطر طعم خاصی که داره و گوشت لذیذی که داره. البته اینم بهتون بگم تمام لاروای این ماهی که توی خلیج فارس پرورشش می­دن همه­شون از استرالیا با بهترین سرتیفیکیت­هایی که وجود داره خریداری شده و شاید اینو مطمئنا می­تونم بهتون بگم شاید نه، از طعم باراماندی استرالیا خیلی خوشمزه­تره و این به خاطر اینه که تو شرایط خیلی ویژه­ای و تو یه قسمت طبیعی دارن پرورش پیدا می­کنن. حتما این ماهی رو امتحان بکنید تو قسمت کپشنم تمام فروشگاه­هایی که می­تونید خرید بکنید براتون گذاشتم و اینکه پیجشم براتون تگ می­کنم می­تونید باقی محصولات و پروداکت­هاشون رو ببینید. خب بیایم سراغ درست کردنش. اینو من کاملا پودرش کردم به این شکل در اومد و یه دست شد اینو اینجا اضافه می­کنم. اینم آرد سفید معمولیه البته من دو تا ماهی دارم به اندازه دو تا ماهی سعی می­کنم آرد استفاده کنم و هدر نشه.

البته اگرم زیاد درست کردید می­تونید کاملا برای بعدا نگه داریش کنید. خب موادمون کاملا با هم دیگه هم خورده نیازی هم به زردچوبه زدن داخل این پودر نیستش چون موادی که داخلش هست کاملا قوی هست و می­تونه یه طعم و مزه خوب به ماهیمون بده. این تا این مرحله خب حالا کاری که می­کنیم دیگه می­ریم برای آماده کردنش. ماهیامونو به این شکل سعی می­کنیم تو پودر بخوابونیم. این دو تا رو من کاملا آغشته می­کنم تو پودرمون و می­ریم پای گاز. این روکش رو ببینید یه روکش کاملا نازک، اگه این روکشه ضخیم بشه ما دیگه طعم واقعی ماهی رو نداریم همش طعم روکش می­شه. پس یه لایه خیلی نازک بهش می­زنیم. اسم پروداکت هم بهتون بگم به این ماهی سیبس می­گن و محصول ایناسه. محصول برند ایناسه، که اگه تو پیجشون برید تمام اطلاعات و اینفورمیشنشون وجود داره. حالا اینا آماده شدن و یه تکون کوچیکم بهشون می­دیم که پودرا کاملا ریخته بشه و می­ریم پای گاز و باقی قسمت رو بهتون توضیح می­دم.

خب این ماهی رو اگه می­خواد بپزیدش با حرارت ملایم تقریبا رو به بالا بپزید و برای اینکه مطمئن بشید کاملا پخته یا نه، ما صد در صد نمی­خوایم بپزه ببینید وقتی که فشار می­دید باید دوباره برگرده رو به بالا اگه برنگرده یعنی زیاد پخته شده این ماهی رو به همین اندازه، زیادم برشته­ش نمی­کنیم. حالا به این مرحله که رسیدیم دیگه حرارت رو تقریبا کمش می­کنیم و مخلوط زعفران و آبلیمو و سیرمونو میاریم بهش اضافه می­کنیم تو این مرحله. خب، حالا کاری که می­کنیم دیگه حرارت کمِ کمه به اندازه تقریبا 4-5 دقیقه باید بمونه تا این طعم کاملا به خورد ماهی بره. درشم به هیچ عنوان نبندید چون خمیر می­شه. حالا آماده که شد میارم و سروش می­کنم. خب به این مرحله که رسیدیم می­بینید اینم سسشه.

آموزش آشپزی رضیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا