بهترین غذا دریایی برای نهار (15 طرز تهیه غذا در آموزش آشپزی رضیم)
بهترین غذا دریایی برای نهار
لیست کامل غذاهای دریایی در سایت آشپزی rezim
ماهی همراه با سبزیجات ترکیه ای
ماهی قزل آلا
ماهی شکم پر
ماهی سرخ شده
ماهی زعفرانی
ماهی دودی
ماهی در فر
ماهي كريسپي رژيمي
ماهي سفید شكم پر
ماهي زغالي
ماهي دودي با كته
قليه ميگو
فیش اند چیبس
رول ماهی شکم پر
دو پیازه میگو
طرز تهیه ماهی شکم پر
مواد لازم:
ماهي قزل آلا ١ عدد
پياز
سير
ليموي تازه
روغن زيتون
گردو
رب انار
گشنيز
زعفران،نمك ،فلفل و زردچوبه طرز تهيه:
(من اينجا از ماهي قزل آلاي گوشت نارنجي استفاده كردم شما ميتونين از هر ماهي كه دوست داشتين استفاده كنين،
ماهي رو از شب قبل تو مخلوط پياز،سير،نمك،فلفل،آبليموي تازه و روغن زيتون بخوابانيد(مخصوصا داخل ماهي خوب مزه دار بشه)
حالاااا ميريم واسه موادي كه ميخوايم بزاريم تو شكم ماهي،پیاز را در تابه تفت دهيد،همراه با زردچوبه،پس از نرم شدن پیازها، سیر خردشده و گردوی کوبیده و پس از کمی تفت دادن، رب انار را اضافه کنید، حالا گشنیز خرد شده را هم اضافه و این مخلوط را از روی حرارت بردارید و بهش زعفران اضافه كنيد(اندازه ها تقريبي)
* ماهی را از یخچال بیرون بیاورید و داخل شکم آن را با مایه پر کنید…. دور تادور ماهي رو فويل آلومينيومي بكشين،(من زير ماهيم از حلقه هاي هويج كدو سبز و كرفس و دو تا برگ بو استفاده كردم )و فويل را ببنديد و با چاقو چند تا برش بدين رو فويل و بفرستينش توي فري كه از قبل گرم كردين،حدودا يك ساعت با حرارت ١٥٠،بعد كه كاملا پخت فويل را از دور ماهي بردارين و به مدت يك رب بزارين تا روي ماهي برشته بشه(اينطوري پوستش خيلي راحتر جدا ميشه )ماهي كه حاضر شد با سبزي پلو قالبي و سير ترشي و پرورده نوش جان كرديم،جاتون خالي
دراين نوع پخت و مواد اصلا ماهي بو نميده
.نكته?براي خوشمزه تر شدن ماهي حتما مواد داخل شكم (مخلوط گردو و سبزي و…)را تفت بدين.
نكته ?اگه از ادويه كاري استفاده كنين ماهي به سبك جنوبي و اگر از زعفران و زردچوبه استفاده كنين ماهي سبك شمالي ميگيره.
نكته?بهترين نوشيدني در كنار ماهي شربت با طبع گرم است،(من از مخلوط خاكشير و تخم شربتي و زعفران،شكر و ليموي تازه براي شربت استفاده كردم)
نكته?حتما زير ماهي سبزيجات استفاده كنين تا ماهي به كاغذ نچسبه.
طرز تهیه ماهی قزل آلا
آرد سفید داریم به اندازه دو سه تا قاشق برای یه دونه ماهی من میخوام استفاده بکنم. پاپریکا پادر داریم، آویشن داریم، زردچوبه داریم، پودر کاری داریم، سیر داریم، ماست داریم، از هر ماستی که خواستید استفاده بکنید، حالا اگه گریک استایل بود میتونید گریک استایل بگیرید ماست ایرانی بگیرید یا اگه ایران فیلمارو نگاه میکنیدکه بهترین ماستا رو خودمون داریم. فلفل سیاه داریم، یه دونه لیموی تازه داریم اگه دوست داشتید از آب لیمو استفاده بکنید. یه دونه پیاز داریم، من سیر له شده دارم که از قبل گرفتم و خب این سیرا خیلی مقرون به صرفه تره و یه عطر خیلی خاصی داره. سیرای استرالیا بعضیاشون خیلی خوش عطر و طعمه ولی خیلیاشونم که اصلا انگار هیچی به غذا اضافه نکردیم. خب میریم سراغ مواد اولیهش.
من مواد اولیهش رو بهتون بگم که خیلی سادهست. اولین چیزی که داریم برای یه دونه ماهی درسته من سعی میکنم که از دو تا قاشق ماست استفاده کنم. ماهی من نسبتا بزرگه دو تا قاشق ماست نیاز دارم. میرم سراغ پودر کاریمون. ببینید این رنگ پودر کاری رو ببینید. البته ما کاری مخصوص ماهی هم داریم اما این غذا که دارم بهتون آموزش میدم با پودر خود کاری استفاده میشه و مه یعنی خیلی بهتر و خوش طعمتر میشه. اینم پودر کاریمون من بهش اضافه کردم. بعد برای یه ماهی، البته این مواد مرینیت خیلی زیاده میتونید که برای ماهی بیشترم استفاده بکنید اما من یه جوری باید بهتون میگفتم که خب برای هر اندازهای میخواستید جوابگو میشد. پس شد ماست و یه قاشق پودر کاری. حالا من چون سیر له شده دارم، سیر له شده به اندازه یک قاشق پر از سیر له شدم بر میدارم و اینجا فلفل سیاه دارم، فلفل سیاهمو خودم سابیدم فلفل سیاه هم درشت سعی کنید بزنید. تقریبا به اندازه یک سوم قاشق چایی خوری.
خب، میایم فقط اینجا ما پاپریکا پادر رو به این اد میکنیم. اینم از پاپریکا پادر به این اضافه میشه. خب حالا بریم سراغ آب لیمو. اینم از آب لیمو، یه دونه اگه لیمو ما داشته باشیم فکر میکنم براش کفایت کنه. حالا اگه خواستید از، این ترشیش حتما باید توش باشه اگه خواستید از آب لیمو استفاده کنید سه الی چهار تا قاشق غذا خوری بهش آب لیمو بزنید. نمکم تو مرحله اول ما هم برای آردش نمک اضافه میکنیم هم برای مواد مرینیتش. اینم از نمک. خب حالا تنها چیزی که دوباره اینجا بهش اضافه میشه این پیازه. پیازم حدالمقدور تا جایی که میتونید ریزش بکنید و به موادمون اضافه بکنید. من شاید ده یازده بار این ماهی رو درست کردم و واقعا لذت بخشه و مطمئنم که شما هم خوشتون میاد. قدیما توی ایران میگفتن که ماست و ماهی رو نباید با هم بخوری لک میاره. اتفاقا منم اون کسی که اینو یاد گرفتم و و بهم آموزش داد بهش گفتم اینجوری، ولی گفت سی ساله که ما داریم استفاده میکنیم و هیچ اتفاقیم نیوفتاده.
برای منم در حد شنیدن بوده ولی چیزی تا به حال ندیدم. خب، ببینید مواد مرینیتمون بیشتر از یه ماهی شده. حالا شما اگه دوست داشته باشید اگه برای خونه بخواید استفاده بکنید اصلا نیازی ندارید که این ماهیا رو جدا بکنید چون نمیخواید دیزاینش بکنید میتونید که ماهیا رو درسته بذارید ولی داخل شکم بیرون و همه جاش رو باید مرینیت کنید. حالا مدت زمانی که مرینیت این نفوذ میکنه داخل ماهی حتما توجه داشته باشید که تقریبا دو ساعت باید داخل این مواد بمونه. فقط من نمکش رو امتحان میکنم یه مقدار باید خوش نمک باشه که نمک نفوذ بکنه به داخل ماهی. خب یه مقداری از اینو من یه مقداری سرم شلوغ شد، اینو میارم یه مقداری از موادمونو اول داخل ظرف میذارم و که، بعضیا پوست ماهیو وقتی که سرخ میشه میخورن و خیلیام نمیخورن اما برای اینکه هر دو طرفش طعم داشته باشه ما زیر ظرفمونم آغشته به مواد میکنیم. اینم از این، حالا من موقع سرخ کردنش، سرخ کردنشم بهتون نشون میدم و خیلی راحت. البته بعد اینکه از این مواد در اومد ما اینا رو با آویشن و زردچوبه و نمک و آرد آغشته میکنیم و سرخش میکنیم و سعی میکنیم تا جایی که بشه با دست مواد مرینیتمونو از روش برداریم.
ولی قدرت نفوذ این کاری داخل ماهی خیلی زیاده و خیلی سریع بهش طعم میده و طعم خیلی خوبی هم هست که با ذائقه ماها جور در میاد. خب، کاملا باید مطمئن بشین که همه قسمتاش آغشته از این موادی که درست کردیم شده. خب، حالا من مدت دو ساعت بهش زمان میدم. یه پلاستیک رپ روش میکشم و داخل یخچال نگهش میدارم بعد دو ساعت داخل آرد میخوابونم و بهتون نشون میدم سرخ کردنو. تقریبا یه دو ساعتیه که ماهیای من داخل مواد مونده و سلفون کشیده بودم داخل یخچال بود درش آوردم.
دیدن ویدئو طرز تهیه ماهی قزل آلا در سایت رضیم.
طرز تهیه ماهی زعفرانی
خب حالا توی دو مرحله میخوام بهتون یاد بدم که چیکار بکنید این ماهی به نحو احسنت بپزه و خوشمزه شه. یه روش ایرونیه اما پودر روکشی که میخوام بهتون یاد بدم یه پودر کاملا حرفهایه و میتونید درست بکنید بسته بندیهای کوچیکش خیلی گرونه این پودری که به ماهی میزنن اما من به راحتی بهتون آموزش میدم که چجوری درست بکنید. بریم سراغ مواد اولیه، پیاز سرخ شده داریم که اینو قراره پودرش بکنیم این پیاز سرخ شده از این پیازهای بسته بندیه که میفروشن.، اینم ادویه سِیجه تو ایران بهش مریم گلی میگن از هر کدوم اینا به اندازه یک قاشق چایی خوری، پودر سیره، آویشنه، پودر لیمو عمانیه، فلفل سیاهه، نعنا و نمک. همه اینا دقیقا به یک اندازهان و اندازشون یک قاشق چایی خوریه. این از این. زعفران به اندازه لازم، آبلیمو به اندازه لازم و سیر. البته یه ته استکان باشه کافیه.
حالا تو این مرحله کاری که من میکنم اولین کار اون سس مخصوصش رو من درست میکنم براتون. آبلیمومو اضافه میکنم روی زعفرانم و تو همین مرحله این یه حبه سیری هم که داشتم به این شکل داخل موادم اضافه میکنم. این میشه چاشنی ماهی زعفرانی. خیلی خوشمزهست و خیلی هم پر طرفداره. کمی تکونش میدم و میذارم این به مدت نیم ساعت میمونه. میایم سراغ ماهیمون. این ماهی اونقدر خوشمزهست نیاز نیستش که زیاد دستکاریش بکنیم فقط تنها کاری که میکنیم یه مقداری آب لیمو به تمام قسمتهاش اضافه میکنیم و کمی هم فلفل سیاه. زمان مرینیت کردنش زمان کمیه، آبلیمو رو کاملا به خودش میکشه اینو تقریبا به اندازه یک ساعت میذاریم کنار میمونه و میریم سراغ درست کردن روکش. خب حالا مواد خشکمونو همه رو با هم دیگه میریزیم و میریم برای ساییدنش. حالا ممکنه براتون سوال پیش بیاد که به چه اندازهای میسابیم، به اندازهای که قشنگ همهشون تبدیل به پودر بشه و یه دست بشه.
اینا رو میسابم و ساییده شدش رو بهتون نشون میدم. ماهی باراماندی یا ماهی سیبس خیلی پر طرفداره و خیلی دوست داشتنیه به خاطر طعم خاصی که داره و گوشت لذیذی که داره. البته اینم بهتون بگم تمام لاروای این ماهی که توی خلیج فارس پرورشش میدن همهشون از استرالیا با بهترین سرتیفیکیتهایی که وجود داره خریداری شده و شاید اینو مطمئنا میتونم بهتون بگم شاید نه، از طعم باراماندی استرالیا خیلی خوشمزهتره و این به خاطر اینه که تو شرایط خیلی ویژهای و تو یه قسمت طبیعی دارن پرورش پیدا میکنن. حتما این ماهی رو امتحان بکنید تو قسمت کپشنم تمام فروشگاههایی که میتونید خرید بکنید براتون گذاشتم و اینکه پیجشم براتون تگ میکنم میتونید باقی محصولات و پروداکتهاشون رو ببینید. خب بیایم سراغ درست کردنش. اینو من کاملا پودرش کردم به این شکل در اومد و یه دست شد اینو اینجا اضافه میکنم. اینم آرد سفید معمولیه البته من دو تا ماهی دارم به اندازه دو تا ماهی سعی میکنم آرد استفاده کنم و هدر نشه.
البته اگرم زیاد درست کردید میتونید کاملا برای بعدا نگه داریش کنید. خب موادمون کاملا با هم دیگه هم خورده نیازی هم به زردچوبه زدن داخل این پودر نیستش چون موادی که داخلش هست کاملا قوی هست و میتونه یه طعم و مزه خوب به ماهیمون بده. این تا این مرحله خب حالا کاری که میکنیم دیگه میریم برای آماده کردنش. ماهیامونو به این شکل سعی میکنیم تو پودر بخوابونیم. این دو تا رو من کاملا آغشته میکنم تو پودرمون و میریم پای گاز. این روکش رو ببینید یه روکش کاملا نازک، اگه این روکشه ضخیم بشه ما دیگه طعم واقعی ماهی رو نداریم همش طعم روکش میشه. پس یه لایه خیلی نازک بهش میزنیم. اسم پروداکت هم بهتون بگم به این ماهی سیبس میگن و محصول ایناسه. محصول برند ایناسه، که اگه تو پیجشون برید تمام اطلاعات و اینفورمیشنشون وجود داره. حالا اینا آماده شدن و یه تکون کوچیکم بهشون میدیم که پودرا کاملا ریخته بشه و میریم پای گاز و باقی قسمت رو بهتون توضیح میدم.
خب این ماهی رو اگه میخواد بپزیدش با حرارت ملایم تقریبا رو به بالا بپزید و برای اینکه مطمئن بشید کاملا پخته یا نه، ما صد در صد نمیخوایم بپزه ببینید وقتی که فشار میدید باید دوباره برگرده رو به بالا اگه برنگرده یعنی زیاد پخته شده این ماهی رو به همین اندازه، زیادم برشتهش نمیکنیم. حالا به این مرحله که رسیدیم دیگه حرارت رو تقریبا کمش میکنیم و مخلوط زعفران و آبلیمو و سیرمونو میاریم بهش اضافه میکنیم تو این مرحله. خب، حالا کاری که میکنیم دیگه حرارت کمِ کمه به اندازه تقریبا 4-5 دقیقه باید بمونه تا این طعم کاملا به خورد ماهی بره. درشم به هیچ عنوان نبندید چون خمیر میشه. حالا آماده که شد میارم و سروش میکنم. خب به این مرحله که رسیدیم میبینید اینم سسشه.