کسب و کارها

تفاوت پولیفت با جرثقیل های دستی و برقی

اودات لیفتینگ بار در شکل های مختلفیتولید می شوند که هر چند در بسیاری از موارد قابلیت جایگزینی یک ابزار با ابزار دیگر وجود دارد اما اغلب یکی از این ادوات برای کاربری مناسب تر هستند. بعنوان مثال قابلیت جایگزینی پولیفت ها که از ابزار آلات زنجیری در لیفتینگ بار هستند با تیفور که ابزاری اهرمی از نوع سیم بکسلی است وجود دارد اما اغلب از پولیفت ها برای نگهداری بار در شرایط و یا نگهداری دکل ها تحت زاویه ای خاص استفاده می شود در حالی که از تیفور ها برای کشیدن بار بر روی سطوح استفاده می شود. عوامل متعددی در انتخاب نوع ادوات و ابزار آلات لیفتینگ بار تاثیر دارند که برخی از آنها به قرار زیر هستند.

  • فضا و شرایط محیطی : در فضاهای باز و بسته، در فضاهای تنگ و گشاد در ارتفاعات کم و زیاد که همگی مربوط به فشا و شرایط هستند از ادوات و ابزار آلات لیفتینگ مختلفی استفاده می شود. بعنوان مثال در فضاهای انبار و سوله که قفسه بندی وجود دارد استفاده از جک پالت ها و یا لیفتراک ها ایده آل می باشد حال آنکه در جابجایی بار ها در محیط های کارگاهی و کارخانه ای که ارتفاع لیفتینگ بین 3 الی 12 متر تغییر می کند استفاده از جرثقیل سقفی ایده آل می باشد. البته جرثقیل های سقفی نیاز به قلاب سقفی و یا ریل در صورت 4 کاره بودن دارند که یکی دیگر از شرایط انتخاب نوع ادوات لیفتینگ محسوب می شود.
  • نیروی محرکه در دسترس: در برخی از شرایط دسترسی به منبع سوخت برای لیفتراک ها و یا در کاربری جرثقیل های سقفی دسترسی به الکتریسیته و سیم کشی میسر نمی باشد. در این شرایط بجای لیفتراک از جک پالت ها و بجای جرثقیل های سقفی از جرثقیل های دستی استفاده می شود که از نوع زنجیری تولید می شوند. جرثقیل های زنجیری، پولیفت ها و تیفور ها از جمله ادوات لیفتینگ بار هستند که بصورت دستی عمل می کنند. قابلیت لیفتینگ بار تا 25 تن نیز برای جرثقیل های دستی زنجیری وجود دارد. 
  • متریال بکار رفته در تولید بار: بسته به اینکه جنس بار فلزی باشد یا غیر فلزی از ادوات مختلفی استفاده می شود. بدین گونه که از مگنت های صنعتی برای لیفتینگ بار های فلزی با قابلیت مگنت شو و از دیگر ابزار آلات مانند وینچ ها و جرثقیل ها برای لیفتینگ بار های غیر مغناطیس استفاده می شود. قابلیت لیفتینگ مگنت ها بر خلاف دیگر ادوات لیفتینگ که ثابت است وابستگی شدیدی به شکل هندسی و کیفیت سطح بار دارد بگونه ای که دارای حداکثر توانایی در لیفتینگ بار های فلزی با قابلیت بالای مغناطیس شوندگی با سطحی تخت و ضخامت بالا دارند و این قابلیت با ایجاد انحنای سطحی به شدت افت می کند.
  • حداکثر ارتفاع لیفتینگ بار: یکی دیگر از عوامل تاثیر گذار بر ابزار آلات لیفتینگ است. در لیفتینگ بار های کم در ارتفاعات بسیار زیاد در صورتیکه تکیه گاهی در آن ارتفاع باشد از وینچ ها و بالابر ها استفاده می شود حال آنکه در انتقال بار های سنگین در ارتفاعات بلند بدون تکیه گاه تنها از تاور کرین ها استفاده می شود.

تفاوت پولیفت با جرثقیل دستی

هم پولیفت و هم جرثقیل دستی ابزار آلاتی هستند که بصورت منوال بدون انرژی الکتریسیته عمل می کنند و مکانیزمی شبیه به هم نیز دارند و هر دو از نوع اتصال زنجیری بوده و از زنجیر بار گرید G80 در اتصال به بار استفاده می کنند و در بالا نیاز به یک قلاب تکیه گاهی دارند. اما با وجود شباهت های گسترده این دو ابزار صنعتی لیفتینگ بار پولیفت ها بصورت اهرمی عمل می کنند که با حرکت اهرمی یک دست به افزایش و یا کاهش طول اتصال می پردازند و اغلب از آنها برای نگهداشتن دکل ها در ی زاویه و موقعیت مشخص استفاده می شود و تنها در اتصال از یک عدد زنجیر فولادی استفاده می کنند. این در حالی است که جرثقیل های دستی دارای دو زنجیر یکی زنجیر بار فولادی متصل به بار و دیگری زنجیر دستی گرید پایین گالوانیزه هستند که در واقع گردش همین زنجیر توسط کاربر است که به افزایش و کاهش طول اتصال می انجامد.

دیجیتال مارکتینگ : نانوتجارت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا